Jujjujjuj nem vagy belépve! :O

Terrárium adatlap
Balaton imádók [Jelentem]
Tagok száma: 135
Fonök: Brekim
Itt találtok majd a balatoni programajánlót, kirándulási lehetőségeket a Balaton körül. És még sok minden érdekes dolgot.


Itt nyaraltunk: Vonyarcvashegy

.Egy kis ismertető: kedvelt üdülőhely a Keszthelyi- hegység déli lankáira épült a Balaton partján.
Az Árpád-kori Vonyarc község a török hódoltság idején megsemmisült. halászatot és a szőlőművelést a balatoni fürdőélet fejlődésével fokozatosan felváltotta a turizmus. Mára ez vált a település életének meghatározó elemévé. A községtől nyugatra, a Balaton partján szigetként emelkedik ki a Szent Mihály-domb dolomitszöge. A domb tetején korábban megerősített őrtorony állt, melynek romjaira 1739-ben épült a ma is látható fogadalmi kápolna. A legenda szerint 1729-ben egy téli halászat során rianás szabdalta fel a jeget, s a tavon levő 46 halászból 6 odaveszett, a többieket viszont a szél jégtáblán a vonyarci partra sodorta. Szerencsés megmenekülésükkor megfogadták, hogy a dombra kápolnát emelnek.
AGazdag programok, hagyománnyá vált fesztiválok, és sok-sok látnivaló várja az idelátogató vendégeket.
További információk, és látnivalók: www.vonyarcvashegy.hu vagy írj nekem. landori.david@gmail.com


Vonyarcvashegy szomszétságában van : Gyenesdiás is

Ismertető: zalai Balaton-parton, a Nyugat-Balaton régióban, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik 18STRANDOK
. A Diási strand -már 3 éve birtokolja a Kék Hullám zászlót - mára a környék legszebb strandja, ahol éttermek, büfék, sportszerkölcsönzők, óriáscsúszda, strandröplabda-pályák lelátóval és éjszakai világítással, foci-, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya (mely a Balatonon az első), streetballpálya, asztalitenisz, egyéb strandi szolgáltatások, tágas napozófelület - melyet árnyas fák öveznek -, és egy 600 férőhelyes ingyenes autóparkoló várja Önt, barátait és családját. A felhőtlen szórakozásról pedig animátorok gondoskodnak, akik főszezonban különböző játékos- és sportprogramokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A község kisebb lidós partú Gyenesi strandja kisgyermekes családok kedvelt fürdőhelye.

Segíthetünk?